Brgul !
Brgul-bramborový guláš
Na přiměřeném množství oleje zpěníme cibuli,,dost cibule‘‘ a ještě než začne hnědnout přidáme dvě vrchovaté kávové lžičky sladké papriky,zamícháme a dáme tři plné polévkové lžíce nejlépe hladké ale může být i polohrubé mouky.Poté mícháme a vytváříme jížku a nemusíme se bát ji i nepatrně připálit.Pak přiléváme popstupně horkou vodu a stále mícháme a přidáme jí tolik jak chceme míti posléze brgul hustý.Osolíme,opepříme,já přidávám ještě dvě kostky hovězího vývaru,ale nemusí být.
Pak na tenké nudličky nakrájené syrové brambory,,hodně‘‘ aby v tom téměř lžíce stála a vaříme doměka,když jsou na malé kousky,netrvá to dlouho.
Ve finále utřený česnek a dost majoránky.Někdy přidám ještě trochu pálivé papriky,já to mám rád, ale záleží na tom pro koho to dělám.
Jako přílohu čerstvé housky ,rohlíky nebo chleba.
Je to levné a skvělé.Doporučuji zkusit.Dobrý oběd nebo večeře.